місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

понеділок, 3 березня 2014 р.

Усе життя любив він сміх

У 2014 році відзначається 155 років від дня народжнння єврейського письменника Шолом - Алейхема. Український, єврейський письменник (справжнє ім*я - Рабинович Шолом Нохумович), народився у місті Переяславі (тепер Переяслав - Хмельницький Київської області) у родині дрібного крамаря. Дитячі роки минули у невеличкому містечку Воронькові Полтавської  губернії (тепер село в Київській області). Навчався в хедері - єврейській початковій релігійній школі. Згодом під впливом єврейської просвітницької літератури займався освітою, навчався у повітовій школі. У 1880 - 1882 роках Шолом - Алейхем працював громадським рабином у Лубнах. Писав переважно мовою ідиш.

Герої оповідань Шолом - Алейхема, незважаючи на безрадісні умови життя, все ж усміхаються та жартують. Життя дітей відображено в повісті "Хлопчик Мотл"(1907-1916),збірках "Оповідання для дітей", "Пісня пісень". Останнім твором своєрідного триптиха (перші два -"Стемпеню" та "Йоселе -Соловей") з життя єврейської художньої інтелігенції став роман "Мандрівні зорі". Твори Шолом -Алейхема сприймаються як сповнені любові до "маленької "людини, що змальовувалась письменником в ореолі щирого співчуття та сумного гумору.

У ці дні в бібліотеці організована виставка - портрет до ювілею письменника "Усе життя любив він сміх". Біля виставки для користувачів бібліотеки проводяться бесіди та огляди літератури.












Немає коментарів:

Дописати коментар