місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

середу, 9 березня 2016 р.

Шевченківський день у бібліотеці

У цей день, 9 березня 1814 року, народився видатний український поет, драматург, прозаїк, художник і громадський діяч Тарас Шевченко. Цьогоріч Україна святкує 202-у річницю народження Великого Кобзаря.

 В цей день у приміщенні  читальної зали бібліотеки – філії № 3 ЦБС для дорослих відбувся шевченківський день «Шевченкове кредо і сучасне відродження України», присвячений  річниці  дня народження Тараса Шевченка. 
Поезія Великого Кобзаря й досі викликає в людей почуття гордості й захоплення своєю красою, силою слова та народною мудрістю. Творчість Тараса Шевченка нікого не може лишити байдужим, а особливо нашу молодь. Тому слова відомого письменника та критика Євгена Сверстюка про те, що “кожне покоління шукатиме живих джерел слідами Шевченковими” є дійсно правдивими.

На захід завітали учні ПТУ № 6 та студенти Університету третього віку Крюківського району. 
Захід проходив як символічне єднання поколінь, коли люди старшого віку, представили літературно – музичну композицію, яка допомогла молоді  зрозуміти, чому зараз, більш ніж через 200 років твори великого Кобзаря так само актуальні і органічно вписуються у наше сучасне життя.
З цікавістю присутні слухали вірші Кобзаря, пісні на його слова. Емоційно сприйняла аудиторія постановку вигнання Катерини з рідної домівки, яку підготували аматори сцени.
Закінчився захід сумісним виконанням пісні на слова Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий".




 








Немає коментарів:

Дописати коментар