місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

вівторок, 19 січня 2016 р.

22 січня - День соборності України


Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясні обриси. Так сталося і на початку 1918-го. У цей січневий місяць у запалі революційних змін була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. Більш того на тих територіях, які входили до складу колись потужної Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР - Західноукраїнська Народна Республіка. Вже до кінця року, в грудні 1918-го у Фастові, з гарячим бажанням втілити українську мрію в реалії, лідерам цих двох держав вдалося підписати своєрідний поєднувальний договір. Цей договір увійшов в нашу сучасну історію як «Акт злуки» і 22-го січня 1919-го року він був публічно оприлюднений в Київській столиці на знаменитій Софійській площі.
Нині є одна соборна українська держава, і цим святкуванням соборності ми хочемо підкреслити, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ!

19 січня для тих, хто завітав цього дня до читальної зали бібліотеки відбувся діалог з історією " У нас єдина держава, єдиний народ". Завідуюча відділом обслуговування розповіла про історію Дня соборності, провела бесіду біля книжкової виставки, де представлена література даної тематики. Також присутні з задоволенням послухали українські пісні у виконанні працівника МЦКіД Артемчука Анатолія.










Немає коментарів:

Дописати коментар