місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

неділю, 14 травня 2017 р.

ПРОФЕСІЯ, ПОКЛИКАННЯ, ХОБІ,

У  світі на даний  час існує  багато  різноманітних  професій. Як зорієнтуватися  в  цьому  безмежному морі професій,  вибрати ту, яка  допомогла б  успішно розпочати  самостійну  трудову діяльність, а  значить і  життєвий шлях. У  житті  кожного є  момент, коли  необхідно  прийняти для себе.  Одне  з найважливіших рішень – вибрати справу  до  душі, за  покликанням. Вибір  професії,  вступ до самостійного  трудового життя іноді недаремно називають другим  народженням. Вибір  професії – складний  і  відповідальний шлях у  житті.  

Правильний вибір свого життєвого шляху дев*ятикласникам  допомагає зробити і бібліотека, щороку проводячи тижні профорієнтації.

 11 травня до бібліотеки були запрошені викладачі та студенти Кременчуцького професійно – технічного ліцею імені А.С. Макаренка на годину обміну думками « Професія. Покликання. Хобі.»


Цікаву та змістовну зустріч розпочала бібліотекар читальної зали Михайленко Н. М., яка наголосила на важливості правильного вибору професії, надала психологічні поради, як правильно визначити, яка професія підгодить кожному.
Потім слово отримала викладач ліцею, яка детально розповіла про кожну професію, якою можна оволодіти саме в цьому навчальному закладі. Це і кравець – закрійник, вишивальниця, кухар, офіціант, перукар, майстер манікюру, а також про умови вступу до навчального закладу
Студентка 3 курсу, яка навчається перукарському мистецтву провела майстер – клас по плетінню кіс, зібравши чергу з бажаючих. 
Художній керівник ліцею надала інформацію про те, як цікаво і змістовно проводять вільний час студенти ліцею. Розповіла про гуртки та секції, які працюють у ліцеї. У дівчат особливу зацікавленість викликала діяльність театру моди та курси манекенниць. Учасники театру мод дефілювали у вбранні, які шили і оздоблювали вишивкою власноруч.  Також студентки виконали українську пісню.
Наприкінці зустрічі учні ЗОШ № 22, для яких була організована година переглянули книжкову виставку по темі, висловили свої думки, щодо вибору саме робітничих професій. Деякі виявили бажання вступити на навчання до ліцею.


Немає коментарів:

Дописати коментар