місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

четвер, 28 лютого 2019 р.

УСЕ ЖИТТЯ ЛЮБИВ ВІН СМІХ

ВИСТАВКА – ПОРТРЕТ ДО 160-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ
 ШОЛОМ – АЛЕЙХЕМА
«УСЕ ЖИТТЯ ЛЮБИВ ВІН СМІХ».
 Серед видатних письменників минулого, творчість яких увійшла в скарбницю світової культури, почесне місце займає класик єврейської літератури  Шолом-Алейхем. До 160-річчя від дня його бібліотека – філія №3 презентує книжкову виставку "Усе життя любив він сміх."
Особливо близькою  йому була Україна, де він народився і провів більшу частину свого життя. Українським колоритом насичена вся творчість письменника. Головні герої його творів  – це типові українські євреї. Він вільно володів українською мовою, завдяки його творам багато людей за кордоном взагалі вперше почули про Україну.
У перекладі з мови ідиш «Шолом Алейхем» означає: «Мир вам!». Вибір цього псевдоніма був невипадковим, адже твори Шолом – Алейхема – повісті, романи, новели, оповідання, п*єси – із щирою посмішкою йдуть до читачів, як слова вітання і доброзичливості, вчать людей стійко переборювати найважчі випробування в житті.

  Шолом-Алейхем відкритий для всіх людей, його талант, щирий і оптимістичний, вселяє у серце надію і попри весь трагізм буття утверджує силу всього того, що ми називаємо духовними цінностями.




Немає коментарів:

Дописати коментар