місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

середу, 21 вересня 2016 р.

СВЯТО ВУЛИЦІ РЕСПУБЛІКАНСЬКА

21 вересня, з нагоди 445 -ї річниці від дня заснування міста та 73-ї річниці визволення його від нацистських загарбників відбулося свято вулиці Республіканська, на якій розташована наша бібліотека. 

 Виникнення вулиці відноситься до другої половини ХVIII ст., і називалася вона Катеринославська. Після заснування м. Катеринослав ( Кіровоград, зараз - Кропивницький), до нього з Кременчука через Крюків прокладається новий поштовий шлях, а так як починався він з цієї вулиці, то й називатися вона стала Катеринославька. Жили тут робітники, дрібні ремісники. Розвитку вулиці сприяло будівництво в Крюкові вагонних майстерень. 

На сьогоднішній день вул. Республіканська - центральна вулиця мікрорайону Раківка. Тут знаходиться вагонобудівний завод,Міський центр культури та дозвілля, бібліотека, сучасний житловий масив, ринок, дитячий садок. та ін.

Програма святкування була доволі обширна. Почалося воно зі святкової ходи, яку очолили керівники Крюківської районної адмістрації, депутати міської ради від мікрорайону, за ними йшли представники підприємств та навчальних закладів району.


Продовжилося святкування урочистим привітанням, концертом, виставкою - продажем товарів народної творчості.

Неабияку цікавість у громади викликала  книжкова виставка, яку представили бібліотекарі. Ознайомившись з нею можна було дізнатися не тільки про історію вулиці, а й про історію міста. Люди піходили, цікавилися, переглядали видання, деякі виявили бажання стати користувачами бібліотеки.



Родзинкою бібліотечної викладки стала фотосушка, на якій були фото старого  Крюкова, Кременчука, мосту через Дніпро, залізничного вокзалу та інші.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар