місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

пʼятницю, 24 липня 2020 р.

Непересічні особистості приваблюють…


Володимир Кирилович Винниченко – знакова постать у літературі та в історії нашої держави. Він не тільки мистецьки зобразив свою добу, але й був її активним творцем. Із думкою про возвеличення нашої нації, піднесення України на рівень європейських держав, працював Винниченко на літературній ниві та боровся за державну незалежність.
Всім відомі  Винниченкові   вислови про Україну : «Стійте всіма силами за Україну», «Що не кажіть, важко Україні давалася воля» , «Бути українцем  - це значить, бути постійно в стані доказування свого права на існування».
До 140 – річчя  від дня народження письменника і громадського діяча  до уваги представляємо буклет – біографічну розвідку  «Володимир Винниченко : парадокси  долі і творчості». 
До речі, точна дата народження Володимира  Винниченка  досі не відома, бо існує , як мінімум, три дати його народження… Так у метричній книзі  церкви – це 28 липня 1880 року. Але вона відрізняється від дати , яку вказувала дружина письменника Розалія Винниченко (Лівшиць) – 26 липня, та ця дата не збігається 
з датою, наведенною у «Щоденнику» самим літератором – 27 липня.



Немає коментарів:

Дописати коментар