місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

четвер, 21 листопада 2013 р.

НЕВИПЛАКАНІ  ОЧІ   УКРАЇНИ

До Дня пам*яті жертв голодомору 1932 - 1933 років 21 листопада у бібліотеці - філії № 3 для учнів ПТУ № 6, а також у приміщенні Ради громадського самоврядування населення мікрорайону № 13 для громади мікрорайону та учнів  ЗОШ № 29 пройшов вечір - реквієм . Мета заходу : донести до присутніх матеріали досліджень, документи, факти страхітливої історичної подїї, розповісти гірку правду, щоб знали юнаки та дівчата через які страждання пройшов наш народ.

Бібліотекарі розповіли про причини і наслідки штучного голоду, що прирік мільони українців на жахливу смерть. Підтвердженням цих подій стала демонстрація свідчень очевидців голодомору з документальних фільмів. На заході був присутній заступник голови Крюківського райвиконкому  Поліщук О.П., який звернувся до присутніх із закликом взяти участь у відзначенні цих подій у місті, та Всеукраїнській акції "ЗАПАЛИ СКОРБОТНУ СВІЧКУ", яка проходитиме 24 листопада  о 18 годині.  

У бібліотеці до цієї події оформлена книжкова виставка - реквієм "ПОЧУЄМ ГОЛОСИ КРІЗЬ МОВЧАННЯ", на якій представлені документальні, історичні, художні твори українських істориків, письменників і дослідників. Вечір пам*яті пройшов на фоні символічної композиції "П*ять колосків", лунала скорботна музика Євгена Станковича "Панихида за померлих", звучали поезії про ті страшні події. Дійство закінчилося хвилиною мовчання на честь світлої пам*яті безвинно замучених голодом дюдей. Присутні запалили свічки.

                                                         
Виставка у раді громадськості
Хвилина  мовчання
Демонстрація документального фільму
Виступ Поліщука О.П.

Немає коментарів:

Дописати коментар