місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

вівторок, 19 серпня 2014 р.

Світе тихий, краю милий, моя Україно!

Державний Прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, символ її суверенітету й уособлення самобутності та спадкоємності державотворчих традицій.

   23 серпня 1991 року  серпня група народних депутатів України внесла блакитно-жовте знамено у сесійну залу Верховної Ради тоді ще УРСР, яке всі депутати зустріли стоячи і тривалими оплесками. З цього дня над будинком Верховної Ради замайорів синьо-жовтий прапор.

 18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України своєю Постановою «Про прапор України» фактично надала синьо-жовтому знамену статус офіційного прапора країни. Під цим прапором починають зустрічати іноземних гостей, приймати присягу військовослужбовці, працювати посольства України, він вивішується в ООН.

23 серпня 2004 р. було офіційно встановлене державне свято – День державного прапора України. Запрошуємо відвідати перегляд, організований у бібліотеці до цієї дати.



      24 серпня Україна відзначатиме День Незалежності.





За віковою доброю традицією найбільш урочисто кожна нація відзначає день свого оформлення як держави , ту дату , коли вона взяла в свої руки власну долю і проголосила про свою самостійність і незалежність . Є така дата і в новітній історії України - подія , яку можна назвати найважливішою: 24 серпня 1991р. Це є день народження нової України. 


Пам’ятаймо слова видатного українського політичного діяча, історика, публіциста Вячеслава  Липинського , палкого патріота України:

Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути. Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не зненависть до її ворогів.

 Україні, яка відбулася, постала і стверджується в світі як суверенна, соборна, європейська держава   присвячена книжково - ілюстративна виставка, яка експонується у бібліотеці. 

Якщо Вас цікавить література про великий історичний шлях українського н ароду, про українських національних героїв, гетьманів, президентів…, написаних вітчизняними та зарубіжними істориками і письменниками, матеріали про суспільно - політичні, економічні, культурні події сьогодення України, завітайте до бібліотеки - філії № 3.












 


Немає коментарів:

Дописати коментар