місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

четвер, 25 вересня 2014 р.

29 вересня - День міста

29 вересня жителі вічно юного і водночас древнього міста Кременчук відзначають головне свято - день міста. Дата приурочена до його звільнення від фашистських загарбників, саме в цей день 1943 року наше місто народилося вдруге.

До цієї дати бібліотекою підготовлена та проведена низка заходів. Так, 22 вересня спільно з радою громадського самоврядування населення мікрорайону № 13 пройшов краєзнавчий вечір "Над все люблю тебе, мій краю". На заході були присутні жителі мікрорайону, депутат Крюківської районної ради Поліщук О.П., який привітав присутніх, побажав здоров*я, добробуту,  наснаги.  Провідний бібліотекар Яблуновська В.В. зробила короткий екскурс в історію міста, запропонувала ознайомитися з книжковим переглядом. Присутні на вечорі оплесками зустрічали пісні своєї юності та пісні про війну, які виконали працівники МЦКіД.






 А 25 вересня до бібліотеки завітали учні ПТУ № 6 на зустріч з членом Ради ветеранів мікрорайону, дитиною війни, колишньою вчителькою Дядіністовою І.Г.


Інна Григорівна захоплююче розповідала про історію своєї сім*ї, про свого батька, якого вона майже не пам*тає, бо той з перших днів війни пішов на фронт, і вже у серпні 1941, тобто, через 2 місяці загинув. Такою ж трагічною виявилася і доля її дядька. Сама жінка брала участь у розбудові Кременчука. 

Неабияку цікавість у учасників зустрічі викликали експонати і документи з домашнього архіву Інни Григорівни. Тут були і офіцерський планшет, і солдатський посуд, саперна лопата, і справжня армійська плащ - накидка часів ВВв, яку з задоволенням приміряли хлопці.





Також був продемонстрований документальний фільм про визволення міста. Після закінчення заходу учні мали змогу оглянути експонати виставки, потримати їх у руках, і як говорили самі учні "доторкнутися до історії".













Немає коментарів:

Дописати коментар