місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

вівторок, 9 вересня 2014 р.

ВЕСЕЛИЙ МУДРЕЦЬ

Ідуть десятиліття, минають віки, розпадаються і народжуються держави, а нові покоління на перестають захоплюватися шедеврами творчості   Котляревського.

"Еней був парубок моторний і хлопець хоч куди козак...". Хто не знає цих слів? Належать вони Івану Котляревському, який по праву вважається першим класиком новітньої української літератури. Творчість Котляревського є своєрідним місточком, що з'єднує давню українську літературу з новим національним письменством. Вихований на творах своїх попередників (авторів інтермедій, інтерлюдій, різдвяних віршів і т. ін.), написаних зазвичай важкою малозрозумілою книжною мовою, він добре усвідомлював, що надалі не можна працювати у такий спосіб, що новий час вимагає нових літературних форм, звернення до народних джерел. Саме Котляревський своєю творчістю вперше посмів нагадати українцям, що вони українці, що не варто соромитись рідної мови, що українською мовою можна створювати справжні шедеври. Його безсмертна поема "Енеїда" вже понад два століття продовжує приваблювати читачів своєю витонченою поетичною красою, непересічними образами дієвих осіб з їхніми яскраво вираженими українськими характерами, а п'єси "Наталка Полтавка" й "Москаль-чарівник" не сходять зі сцени, і в наші часи залишаються такими ж свіжими, як і в добу їх автора. 

9 вересня виповнюється 245 років від дня народження нашого земляка, відомого на весь світ письменника Івана Котляревського. До цієї дати у бібліотеці для учнів ПТУ № 6 проведена літературна мандрівка по творчості письменника "Веселий мудрець".

Бібліотекар читального залу  Михайленко Н.М. ознайомила учнів із основними віхами життя та творчості письменника, цікавість у присутніх викликали цікаі факти з особистого життя письменника. Учні читали уривки з творів письменника. 





Всі бажаючі мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою. Всі видання представлені на виставці- досить індивідуальні, не схожі між собою, чим створюють цікавість і загадковість творчості письменника.




Немає коментарів:

Дописати коментар