місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

середу, 29 липня 2015 р.

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ - УКРАЇНИ

 День Хрещення Київської Русі-України – державна пам'ятна дата, що відзначається щорічно 28 липня, у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. Згідно з руськими літописами, Володимир охрестився в Херсонесі, прийнявши у хресті ім'я Василь. Повернувшись звідти до Києва, князь охрестив весь український народ. Відтоді в Україні розпочалася ера християнської цивілізації. Виділивши десяту частину своїх доходів, князь збудував у Києві величну Десятинну церкву та розпочав активну роботу з розвитку культури й освіти, перестав вести війни з сусідами, розвивав торгівлю і започаткував карбування власних грошей.

Помер князь Володимир Великий 15 липня 1015 року в своєму дворі в Берестові і був похований у Десятинній церкві. У XIII столітті Володимира Великого було канонізовано святим.

До цієї дати у бібліотеці організовано перегляд "Великий Володимир: реформатор і творець",  на якому представлені матеріали, що дозволяють користувачам відчути подих історії, духовну спорідненість, знайти свій шлях у майбутнє. Це книги та журнальні публікації, присвячені постаті Володимира Великого та темі хрещення Русі-України.  




Безперечно, це була подія надзвичайної історичної ваги. Вона справила вирішальний вплив на подальший розвиток Русі : країна інтегрувалася в коло держав візантійської православної співдружності, а також у європейський християнський простір. Християнство зосередило під своєю егідою писемність, літературу, архітектуру, мистецтво, почало визначати духовний поступ суспільства.


Немає коментарів:

Дописати коментар