місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

понеділок, 28 березня 2016 р.

У МРІЯХ І ВІРШАХ - ЯК ВОЧЕВИДЬ


Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги… Вірші найвідоміших поетів світу окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права.
Мабуть, не знайдеться в світі людини, як б не знала напам’ять хоча б одного віршованого твору. Нині достеменно невідомо, хто вперше почав складати вірші. Проте найстарішими вважають вірші-гімни поетеси-жриці Ен-хеду-ани, яка жила в 23 столітті до нашої ери.

Пройдуть роки, і світ відкриє для себе імена незрівнянного Вільяма Шекспіра, талановитого Вольтера, славетного Тараса Шевченка, генія пера Олександра Пушкіна, які писатимуть на вічні теми: кохання та зради, щастя і горя, дружби та ненависті, миру та війни, свободи та неволі.

Нині поезія стала настільки популярною, що для неї навіть день окремий вигадали — 21 березня. Вперше Всесвітній день поезії відсвяткували… як гадаєте, де?.. звичайно ж, у Парижі, одному з найромантичніших міст Землі. А запровадила свято ЮНЕСКО у 1999 році.

В рамках цього чудового свята до бібліотеки завітали члени літературного об*єднання "Цвіт калини" Ігор Герасименко, Любов Димченко та молодий креативний поет Богдан Баєв. Учні ЗОШ № 22, які були запрошені на зустріч захоплено слухали сильні і вміло написані вірші майстрів поетичного слова. Але особливі емоції викликали вірші Богдана Баєва, його творчість креативна, можливо, для старшого покоління дещо неформатна, також присутніх вразила манера читання молодого автора.
Учні мали змогу не тільки послухати вірші, а й поспілкуватися,міркували про поезію та сенс творчості взагалі.







Немає коментарів:

Дописати коментар