місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

середу, 22 жовтня 2014 р.

БЕЗСМЕРТНИЙ ПОДВИГ ТОЙ ВИСОКИЙ НАВІКИ В ПАМ*ЯТІ НАРОДНІЙ

28 жовтня  відзначається День визволення України від фашистських загарбників.

 Цей день було засновано згідно з указом Президента "Про День визволення України від фашистських загарбників" від 20 жовтня 2009 року "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні".

 В ході Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. 
 За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.
 Бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців.

В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.
22.10 2014 року о 14-00 годині дня у бібліотеці –філії №3 був проведений вечір бойової слави «Безсмертний подвиг їх високий навіки в пам*яті народній».

Метою заходу стало увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 р.р., вшанування пам*яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, шанобливого ставлення до ветеранів війни і пам*яті про Перемогу.

Присутніми на заході були мешканці мікрорайону, учні ЗОШ №22, члени ради ветеранів мікрорайону, діти війни.



На вечорі лунали поезії українських поетів про ВВв, солодку мить визволення України, також історичні документальні факти, дати і події, жорстока статистика війни.
Аудиторія переглянула документальний фільм з воєнною хронікою.


Перед присутніми виступила очевидець тих подій, дитина війни Дядіністова І.Г., яка розповіла історію своєї сім*ї, представила на виставку документи воєнних часів, листи з фронту, похоронки, багато фотографій з сімейного архіву. 



Зі святом присутніх привітали голова ради громадського самоврядування населення Погужельська Н.І., заступник голови Крюківського райвиконкому Поліщук О.П. 


Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам*ять загиблих воїнів.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою.



Закінчився вечір святковим концертом, який організували працівники МЦК і Д.












Немає коментарів:

Дописати коментар