місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

середу, 10 грудня 2014 р.

ВІРТУАЛЬНА ПОДОРОЖ УРЯДОВИМИ САЙТАМИ

10 грудня святкують Міжнародний день прав людини. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.
Головна мета свята — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного. Одним із аспектів всебічного розвитку особистості  - є висока правова культура. Із усього різноманіття знань, що їх людина набуває у повсякденному житті, їй найбільше будуть потрібні правові знання.

Цього дня бібліотекарі завітали на урок правознавства до учнів старших класів ЗОШ № 22, щоб здійснити "віртуальну мандрівку " урядовими сайтами.

Мета цього заходу- донести, ознайомити і навчити користуватися, використовувати у повсякденному житті, навчанні інформаційні ресурси сайтів виконавчої влади нашої держави. 

Завідуюча відділом обслуговування Кошельнікова О.О. познайомила учнів с сайтами Президента України, ВРУ, Кабінету Міністрів України, сайтами міністерств та відомств ,сайтами міської та районної рад. Особливу цікавість у учнів викликало знайомство із "Урядовим сайтом для юних громадян"


На „Урядовому сайті для юних громадян" зображено модель взаємодії всіх гілок влади в Україні. Особливу увагу приділено Конституції України як фундаменту життя усієї країни. Юні користувачі глобальної мережі можуть ознайомитися з цікавими історичними фактами   - починаючи з часів Антської держави (4 ст. н.е.) аж до сучасності.
    На сторінках сайту учні мали змогу отримати інформацію, щодо структури та історії державної влади, детальніше дізнатися про роботу Кабінету Міністрів та органів виконавчої влади в Україні, взяти участь у пізнавальних іграх, скласти пазли з областей України, розфарбувати світове дерево у традиційно українських кольорах.


Захід пройшов в атмосфері невимушеної бесіди, учні отримували відповіді на цікавлючі їх питання. Після закінчення заходу кожен присутній отримав пам*ятку з електронними адресами урядових сайтів.






                                             Шановні колеги!

      До вашої уваги розробка книжкової виставки по темі.









До Міжнародного дня прав людини у бібліотеці оформлено книжкову виставку "Правові веління часу"









Немає коментарів:

Дописати коментар