місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

середу, 3 грудня 2014 р.

СЬОГОДНІ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ІНВАЛІДІВ

3 грудня було визначено Генеральною Асамблеєю ООН як Міжнародний день інвалідів.  Цей День є днем підвищеної уваги суспільства до проблем осіб з інвалідністю, коли є нагода звірити, що зроблено і що потрібно зробити для формування гідних умов життя людей з обмеженими можливостями, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.


З метою забезпечення ефективного здійснення прав інвалідів на соціальний захист, активну участь у вирішенні повсякденних турбот цих громадян,привернення  уваги владних структур, керівників підприємств, установ, громадських організацій до проблем інвалідів, у черговий раз у бібліотеці відчинив свої двері «Соціальний офіс».

У цей день робота «Соціального офісу» була спрямована на те, щоб допомогти вирішенню проблем саме людей з обмеженими можливостями.

Відповіді на свої запитання отримали 12 осіб, які цього дня завітали до бібліотеки саме з цією метою.

Бібліотека тісно співпрацює з Крюківською районною радою. Саме працівники управління праці та соціального захисту населення, територіального центру соціального обслуговування населення виконкому районної ради допомагали вирішити нагальні проблеми, які турбують цю категорію мешканців мікрорайону № 13. Зокрема, це стосувалося надання матеріальної допомоги; доплати до пенсій; лікування та оздоровлення; надання допомоги вдома, наприклад, в ремонті житла та у вирішенні інших побутових проблем; надання допомоги у закупівлі сезонної сільськогосподарської продукції; надання транспортних послуг.

Також кожен мав можливість ознайомитися з переглядом «Реабілітація за допомогою інформації».

Немає коментарів:

Дописати коментар