місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

середу, 18 березня 2015 р.

ВЕЧІР ПОЕЗІЇ У БІБЛІОТЕЦІ

21 березня - Всесвітній День поезії.Рішення про встановлення даного свята було прийнято генеральною конференціїєю ЮНЕСКО в зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів. Основна свята — дозволити невеликим видавництвам, які несуть поезію в маси, заявити про себе як можна голосніше. Крім того, представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.

День поезії — це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані.

18 березня 2015 року у читальному залі бібліотеки відбувся вечір поезії "Поезія- це дотик до душі" з місцевим поетом - філософом Віктором Якимцем, відомим за псевдонімом "Доктор Ого".

На вечорі були присутні учні та викладачі ПТУ № 6, користувачі бібліотеки- шанувальники поетичного слова та  громада мікрорайону.

На початку зустрічі автор розповів про себе: як починався творчий шлях, як йому працюється зараз, про творчі плани на майбутнє. А потім всі поринули у глибину поезії, слухаючи авторське читання. Духовний потенціал його творчості наскільки високий, що світло йде від його тепла, душевності. Це було тепле свято однодумців спільного поетичного сприйняття, в якому не було місця поспіху і невідкладності. Гості, немовби, зробили паузу в цьому стрімкому світі, зупинилися на мить, відчули глибину, гармонію. щирість і відвертість віршів, де не було брехні, де був Світ без початку і кінця.

  




Масу емоцій у людей старшого покоління викликав вірш "Старики", у багатьох на очах бриніли сльози.



Неповторну атмосферу вечору надавало звучання бансури, дудука, сопілки, пан-флейти у виконанні Бориса Бабілуа.

На закінчення вечора присутні мали змогу переглянути книжкову викладку та зробити фото на згадку.



Ця зустріч показала, що поезія - є, вона існує, є стихія безкорисної творчості, вона народжується і живе навіть у найтяжчі часи.



Немає коментарів:

Дописати коментар