місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

четвер, 19 березня 2015 р.

ВЕСНА У РИМАХ ЛІНИ КОСТЕНКО

19 березня на честь 85-ти річного ювілею Ліни Костенко бібліотека влаштувала поетичне надвечір*я "ВЕСНА У РИМАХ ЛІНИ КОСТЕНКО". На захід завітали учні ПТУ № 6. Ведучі заходу розповіли присутнім про життєвий і творчий шлях Ліни Василівни.

 Особливу зацікавленість у аудиторії викликала розповідь про особисте життя поетеси. Для багатьох стало відкриттям те, що знаки уваги юній Ліні приділяв Василь Симоненко, але вона не могла відповісти йому взаємністю, бо поїхала навчатися до Москви. Там вона знайомиться з поляком - письменником Єжи Пахлевським, який став батьком її дочки Оксани.  Шлюб виявився недовгим - після закінчення літінституту Єжи звав Ліну переїхати до Польщі, та вона не змогла жити без України. Розставання було болісним, бо пара дуже кохала одне одного. Ліна Костенко пише вірш "Поїзд до Варшави", в якому вилила всю тугу, увесь смуток за втраченим коханням. Пізніше ці слова були покладені на музику, з*явилася прекрасна лірична пісня, яку виконує Руслана Якобійчук.

У важку пору пору, коли її творчість була заборонена, Ліна Костенко зустріла вірного супутника життя Василя Цвіркунова. Вони прожили щасливе життя, і смерть чоловіка в 2000 році стала для жінки тяжкою втратою.

До уваги присутніх була запроронований перегляд віртуальної книжкової виставки, та книжкової виставки , яка організована відділом абонементу.










Немає коментарів:

Дописати коментар