місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

понеділок, 13 січня 2014 р.

ФОЛЬКЛОРНІ ПОСИДЕНЬКИ

                               

З давніх - давен Україна славиться величними традиційними святами та обрядами. Кожен, хто не черствий душею, хто сповнений любов*ю і добром до української спадщини, повертається до традицій свого народу, до свого коріння. Традиції українців тісно пов*язані зі святами новорічно - різдв*яного циклу, вони формують свідомість та обличчя народу, тому особливо важливим є передача їх від одного покоління до іншого. До цього процесу щорічно долучається і наша бібліотека.

13 січня, на свято Маланки, у бібліотеці відбулися фольклорні посиденьки, якими ми вирішили відзначити зимові свята, починаючи від Святого Миколая і закінчуючи Водохрещею. На посиденьки були запрошені учні ПТУ №6. З привітальними словами, теплими та щирими побажаннями до присутніх звернулася завідувачка бібліотеки Кузьминська О.В., вона ж розповіла про звичаї відзначення новорічних свят на Полтавщині.

Після цього до бібліотеки завітали Господар та Господиня посиденьок, які з радістю вітали у себе героїв вертепу - Янгола, Чорта , Козу.


На Маланку дівчата обов*язково гадали, була гадалка і на наших посиденьках, усім бажаючим вона розповіла про те, що їх чекає у Новому році.


На святі були присутні аматори художньої самодіяльності МЦКіД: гурт "Мелодія", клуб любителів баяну та народного співу, які залучили до співання щедрівок та колядок усіх присутніх. Також всі брали жваву участь у різноманітних іграх та конкурсах.



Закінчилися фольклорні посиденьки спільними виконанням пісні Ірини Федишин "Колядує Україна"


Для бажаючих ознайомитися з літературою відповідної тематики, був організований перегляд "Колядують зорі на Різдво Христове"

Кожен з присутніх на заході отримав заряд позитивної енергії, зміг доторкнутися до минувщини, поринути у атмосферу загадковості зимових свят, відчути красу та поезію давніх обрядів, висловити щирі та добрі побажання один одному на рік прийдешній.

Немає коментарів:

Дописати коментар