місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

середу, 22 січня 2014 р.

УКРАЇНА СОБОРНА - НАША ГОРДІСТЬ І СЛАВА

Україна... Земля , дорога та мила серцю кожного із нас, край з багатовіковою історією, мальовничою природою, працелюбними, мудрими і талановитими людьми. 

Упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав: Російської імперіїї, Польщі, Австро - Угорщини. Тож

споконвічною мрією українців було об*єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Ідея всеукраїнської єдності формувалася ще з часів Київської Русі, але реалізувалася ця мрія внаслідок революції  1917-1920 років, під час якої з великою силою розкрилися свободолюбство і національний дух українського народу. У 1918 році утворилися дві демократичні держави - Українська Народна Ресрубліка(УНР) та Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). Та з різних причин дві роз*єднані держави не могли існувати як єдиний політичний, економічний організм, тому лідери нових держав зустрілися для визначення умов майбутньої злуки. І 22 січня 1919 року на Софіївській площі у присутності тисяч киян представники УНР та ЗУНР заявили про свій непохитний намір збудувати єдину соборну Українську державу.

Офіційно в Україні свято відзначається з 1999 року, а 30 грудня 2011 року указом Президента України  День соборності на офіційному рівні було скасовано, натомність встановлено "День Соборності та Свободи України".

У бібліотеці в цей день була проведена відео -розповідь "Україна Соборна - наша гордість і слава". Послухати про складні для нашої держави часи та доленосні події того часу, переглянути кадри кінохроніки прийшли учні ПТУ № 6.


Під час заходу присутні відчули як почуття єдності піднімає спільний національний дух. Під звуки Національного Гімну України учасники заходу створили символічний ланцюг Єднання.


Всі бажаючі мали змогу ознайомитися з викладкою літератури про суверенну і незалежну державу Україну, про єдність усього українського народу під єдиним синьо - жовтим прапором.




Масовий захід дав змогу розширити  знання учнів про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, виховати почуття національної гідності, гордості за свою країну. І ми віримо, що незважаючи ні на що, територіальна цілісність України, скріплена кров*ю мільонів незламних борців , навіки залишатиметься непорушною. Лише  єдністю дій та соборністю душ ми зможемо досягти величної мети - мати економічно і духовно багату. вільну і демократичну країну, якою пишатимуться наші нащадки.



Немає коментарів:

Дописати коментар