місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

понеділок, 3 лютого 2014 р.

СПІВЕЦЬ УКРАЇНСЬКОЇ СЛАВИ І ВОЛІ

Спи, Тарасе, тихо, тихо

Поки Бог розбудить...

Твою славу на Вкраїні

Повік не забудуть...


У березні 2014 року український народ відзначає 200 років від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання - твори і світлу пам*ять про себе. Він пробуджував любов до Батьківщини, кликав сильних на подвиги, у слабких вселяв віру й надію. Ми повинні завжди пам*ятати про генія українського народу.

У рамках відзначення року Шевченка в Україні, бібліотека розпочала проведення низки заходів з метою популяризації творчої і духовної спадщини Великого   Кобзаря.

Для якнайширшого розкриття змісту творчості Шевченка 2 лютого у бібліотеці презентована книжкова виставка "СПІВЕЦЬ УКРАЇНСЬКОЇ СЛАВИ І ВОЛІ".  На відкриття виставки завітали учні ПТУ № 6. Виставка оформлена портретом Кобзаря,вишитими рушниками . На виставці представлені твори геніального поета, література біографічного характеру. Окремий розділ виставки присвячений Шевченку, як художнику, де представлені репродукції картин майстра. Завідуюча  бібліотекою Кузьминська О.В. цікаво, з поетичними нотками розповіла про життя поета, викладач української мови та літератури ПТУ № 6 Горіславець Л.Л. декламувала вірші Шевченка та розповіла учням про  відвідини Шевченком Полтавщини.






Шевченко - славний син українського народу, його слово і сьогодні живе між нами. Шевченко - це наша душа, наша мудрість, це наша сила. Слово Шевченка "таке просте, таке доступне, таке сміливе, волелюбне, таке гаряче і живе!...Воно магічну силу має- всю душу враз перевертає..." Це правда, це істина,що пройшла крізь горнило століть.                                           







Немає коментарів:

Дописати коментар