місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

четвер, 27 лютого 2014 р.

ЦЕ ЗРОБИЛИ МИ САМІ

Останнім часом дуже популярним став такий вид занять , як хенд - мейд -"зроблено вручну", або просто рукоділля. Це спосіб самовираження, це задоволення та відмінні ліки від нудьги та буденності. Автор у своїй роботі висловлює ідею, народжену всередині нього, реалізує свої фантазії тому кожна рукотворна річ унікальна і неповторна. а отже, завжди дає змогу виділитися і бути не схожим на інших. Для будь - якої людини це важливо.

З індивідуальних бесід з користувачами нашої бібліотеки стало відомо, що багато хто з них займається різними видами творчості, створюють чудові речі власними руками . Це неординарні, креативні та талановиті особистості. Цікаво те, що майже всі майстри- люди похилого віку, але з активною життєвою позицією, явлюються студентами Університету третього віку, який вже декілька років діє при територільному центрі соціального обслуговування Крюківського райвиконкому.

Так виникла ідея організувати виставку робіт хенд - мейду і приурочити її до Міжнародного жіночого дня. Виставка була відкрита 26 лютого об 11 годині у приміщенні бібліотеки. На виставці була присутня громада мікрорайону, і майстри, які особисто представляли свої роботи.


Відвідувачів виставки привітно зустріла завідуюча бібліотекою Кузьминська Олена Віталіівна.

Короткі відомості про майстрів надала куратор історико - краєзнавчого факультету Університету третього віку Грінченко Наталія Анатоліївна.

А потім справу до своїх рук взяли " головні герої" виставки. Цікаво, змістовно про своє захоплення розповідала Філатова Надія Єгорівна. Вона працює технікою "декупаж" - це декорування будь-яких поверхонь спеціальними серветками, штучне зістарювання предметів.

Також ця неординарна жінка створює топіарії, вишиває шовковими стрічками.


Більш традиційним, але не менш цікавим виявилося захоплення Ільїної Валентини Миколаївни. Ще в дитинстві вона почала вишивати, спочатку гладдю, а потім освоїла і інші техніки вишивання. Зараз вишиває хрестом.

Подружжя Василевських мають спільне захоплення - модульне орігамі. Це  захоплююче заняття, але доволі кропітке. тому створювати справжні витвори мистецтва простіше разом.



А дружина Павла Івановича, Людмила Василівна ще й вишиває чудові картини.

Також на виставці була представлена колективна  робота  арт-групи людей з особливими потребами. Вони виготовляють домовичків, які є своєрідним оберегом кожної оселі.


Кожна рукотворна річ несе в собі тепло рук автора, частинку його душі.



Відвідувачі виставки отримали безліч позитивних емоцій, мали змогу поспілкуватися з цікавими людьми, а деякі й самі виявили бажання долучитися до цієї справи.



1 коментар:

  1. Які майстрині співробітники бібліотеки! Дуже приємно було ознайомитися з роботами.

    ВідповістиВидалити