місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

понеділок, 11 лютого 2019 р.

Літературна експозиція до Дня святого валентина
«Туман кохання ніжно тане».

День Cвятого Валентина – свято закоханих – відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, в США – з 1777 року, У нас – з початку 1990-х років.
Чому саме цей день і чому саме свято закоханих?
З приводу цього існує чимало красивих легенд.
Історія свідчить, що християнський священик Валентин приблизно в 269 році таємно благословляв шлюби римських легіонерів з їх коханими, незважаючи на те, що імператор заборонив своїм солдатам одружуватися, вважаючи, що це заважає їм думати про війну. Крім того, священик Валентин, справжній подвиг якого став приводом для появи Дня святого Валентина (Дня всіх закоханих), завжди намагався помирити закоханих, він допомагав їм писати любовні листи і давав поради легіонерам щодо того, як краще зізнатися в коханні їх дамам серця. 
 Дізнавшись про відчайдушні вчинки Валентина, імператор засудив його до страти. Перед смертю священик написав лист для дочки тюремника, в яку сам був закоханий. Цей лист дівчина прочитала вже після страти Валентина. Після цього церква канонізувала священика, а в 496 році Папа Римський Геласіус оголосив 14 лютого Днем святого  Валентина.
 Напередодні цього свята в нашій бібліотеці  була організована  літературна експозиція «Туман кохання ніжно тане». 
 На якій представлено твори присвячені темі кохання. Адже у всі віки письменники – лірики описували найсвятіше почуття, яке звеличувало людину і робило її найщасливішою. У всі віки створювались хвалебні літературні гімни коханню, що стали прекрасними шедеврами.
 Такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Ми знаємо, що вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням читаємо, дізнаючись про їх неймовірні історії кохання.
 Кожен відвідувач, який завітав у цей день до бібліотеки отримав валентинку, яку  зробили бібліотекарі власноруч. 






Немає коментарів:

Дописати коментар