місія

Місія бібліотеки - бути справжнім інформаційним та культурним центром у мікрорайоні, популяризувати знання, забезпечувати дозвілля мешканців .

понеділок, 23 грудня 2013 р.

СВЯТО - ГАРНИЙ ПРИВІД ПОЧИТАТИ

Наближаються Новорічні свята, і все частіше звучать вітання "З Новим роком!", і в душі оживає казка, і кожного з нас охоплює дивне почуття , наче має статися щось радісне і чарівне, усюди панує святкова атмосфера, всі готуються до свята - прикрашають ялинки, готують подарунки для близьких, намагаються завершити всі справи. І особливо приємно у цей метушливий час, зручно вмоститися у кріслі і спокійно погортати книгу, відволіктися від буденності, зануритися у світ книжкових героїв.

Саме з цією метою, напередодні Нового року у бібліотеці був організований перегляд нових надходжень, де всі відвідувачі  мали змогу ознайомитися з новинками, які з*явилися у фондах нашої бібліотеки.







Пропонуємо декілька видань, які , на нашу думку, заслуговують уваги.



Чотири бандити - Андрій, Кабан, Гітлер, Китай - та дівчина Люба їдуть з Крима до Москви, щоб отримати гроші, які залишилися Любі після смерті її батька. Але зробити це не просто - величезну суму віддавати дівчині, здається,не збираються. Дочка циганки, Люба бачить пророчі сни, вміє приспати, насилати хворобу на відстані, і це дуже скоро стане їй у нагоді. бо за героями слідкує кавказький авторитет та чаклун Султан, який теж бачить віщі сни....


Весна 33 года минувшего столетия. Столичный Харьков ошеломлен известием о самоубийстве Петра Хорунжего, яркого прозаика, неукротимого полемиста, литературного лидера своего поколения. Самоубийца не оставил ни завещания, ни записки, но в руках его приемной дочери оказывается архив писателя, в котором  он с провиднической точностью сумел показать судьбы близких ему людей и заглянуть далеко в будущее. Эти разрозненные, странные и подчас болезненные записи, своего рода мистическая хронология эпохи, глубоко меняет судьбы тех, кому довелось в них заглянуть...  Роман Светланы и Андрея Климовых - не историческая проза и не мемуарная беллетристика, и большинство его героев, как и полагается, вымышлены. Однако кое с кем из персонажей авторы имели возможность беседовать и обмениваться впечатлениями. Так оказалось, что эта книга - о любви, кроме которой время ничего не оставилогероям, и о том, что не стоит доверяться иллюзии, будто мир вокруг нас стремительно меняется.



Оксана Забужко, поэт и прозаик - один из самых популярных современных украинских авторов. ЕЕ известность давно вышла за пределы Украины. 

Роман "Музей заброшенных секретов" - украинский эпос, охватывающий целое столетие. Страна, расколотая между Польшей и Советским Союзом, пережившая голодомор, сталинские репрессии, войну, обрела наконец независимость. Но стала ли она действительно свободной? Иной взгляд на общую историю, способный шокировать, но необходим ,чтобы понять современную Украину.

   Ідеальні дівчата з ідеальним вихованням... Невже вони жертви таємної змови проти людства, яка існує ще з незапам*ятних часів? Мета її - виховати слухняних і безпорадних жінок, покірних рабинь для майбутніх чоловіків. Коли гине вихованка одного з елітних навчальних закладів, приховати інформацію не вдається, бо є ті, кому не байдужа доля дівчат...


Катерина Бабкіна - письменниця і сценарист, автор поезії "Вогні святого Ельма" та "Гірчиця", збірки оповідань "Лілу після тебе", а також значної кількості публікацій українською та в перекладах російською, англійською, шведською та іншими мовами. 

Соня - дебютний роман найяскравішої української молодої поетки - це історія про любов, молодість, кордони, гомосексуалістів, євреїв, Німеччину, Польшу, Албанію, Чорногорію, Салоніки, контрабанду, молитву, інцест, вічне життя, заробітчанство, вагітність, пошук, Аллаха, чудеса та чотириста тисяч євро.



Думаете, плохих кошек не бывает? Они ведь ужасно миленькие, да? В таком случае, вы их мало знаете! Кошки - хулиганы, домашние тираны, манипулирующие людьми; Кошки - призраки, ведьмы и оборотни; Кошки - инопланетяне; Кошки - яблоки раздора, оказавшиеся не в том месте не в то время; и многие другие - в сборнике "Плохие кошки".

Двадцать авторов из разных стран рассказывают, какими роковыми могут быть наши любимые пушистые котики. Мы надеемся, что все это вымышленные истории, но на всякий случай: не показывайте  эту книгу  вашей кошке!

Приємного Вам читання !


Немає коментарів:

Дописати коментар